У Миколаївській ОВА спростували версію пропагандистів рф щодо поранення італійського журналіста

У Миколаївській ОВА спростували версію пропагандистів рф щодо поранення італійського журналіста

Укрінформ
У Миколаївській ОВА спростували версію російських пропагандистських ЗМІ щодо обставин поранення італійського журналіста Маттіа Сорбі, який намагався потрапити до тимчасово захопленого Херсона, і припускають, що його автомобіль обстріляли військові рф.

Відповідна заява оприлюднена на сторінці ОВА у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Останні дві доби в російських пропагандистських засобах масової інформації активно поширюються матеріали щодо нібито причетності ЗСУ та українських спецслужб до поранення італійського журналіста Маттіа Сорбі, який намагався на автомобілі приховано потрапити до тимчасово окупованого Херсону в об’їзд існуючих пунктів перетину. ...Інформація не відповідає дійсності та є черговою спробою російських окупантів маніпулювати думкою суспільства", - заявили в ОВА.

Зокрема, як наголошується, з матеріалів, які поширюють пропагандисти рф, стало відомо, що під час намагання потрапити на автомобілі в тимчасово захоплений Херсон Сорбі дістав поранення, а водій загинув.

«Незважаючи на поширену версію російських медіа про начебто підрив автівки, на опублікованих відео можна побачити пошкодження автомобіля, що більш характерні для обстрілу, ніж підриву автомобіля на протитанковій міні. Тому можемо припускати, що при в’їзді у "червону зону" автівку обстріляли російські окупаційні війська, а коли зрозуміли, що це машина італійського журналіста - вирішили звинуватити українську сторону», - заявили в ОВА.

При цьому наголошується, що італійський журналіст, намагаючись потрапити на тимчасово окуповану територію, порушив правила безпеки, без дозволу та супроводу українських військових (що є обов'язковим) поїхав у напрямку «червоної зони». Яка справжня мета цієї поїздки, невідомо, однак для перетину лінії зіткнення італієць обрав маршрут, яким майже не користується цивільне населення, заявили в ОВА.

Читайте також: Агресор намагається агітувати херсонців повертатися на захоплені ним території

Як повідомлялося, італійський журналіст отримав поранення на тимчасово захопленій території Херсонщини. Маттіа Сорбі раніше працював воєнкором телеканалу російського міноборони «звєзда».

Центр стратегічних комунікацій припускає, що Сорбі міг «мати попередні домовленості з російськими військовими, які окупували Херсон».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-