На Херсонщині зазнав поранення італійський журналіст

На Херсонщині зазнав поранення італійський журналіст

Укрінформ
Італійський журналіст отримав поранення на тимчасово захопленій території Херсонщини.

Про це повідомляє у Фейсбуці Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, передає Укрінформ.

"Пропагандисти рф поширюють інформацію про нещасний випадок з італійським журналістом Маттіа Сорбі, що стався в Херсонській області. Знімальна група намагалася потрапити в окупований Херсон, але авто підірвалося на міні: водій загинув, а італійський журналіст дістав поранення. росіяни звинувачують українські спецслужби в провокації - нібито невідомі люди у формі супроводили Сорбі до кордону і не повідомили, що дорога замінована", - йдеться у повідомленні.

За даними Центру стратегічних комунікацій, воєнкор італійського телеканалу RAI Маттіа Сорбі зник 31 серпня.

"Спочатку він поїхав у Миколаїв, а звідти самовільно, незважаючи на вмовляння, у бік Херсона – через населені пункти, які перебували у «червоній зоні» через сильні бої. Жодних військовослужбовців з ним на місці не було. Навіть найнятий італійцем український фіксер відмовився з ним їхати далі", - заявили у Центрі.

Читайте також: На Херсонщині ворог виставляє загороджувальні загони з «кадировців» - Хлань

Там зазначають, що наразі невідомо, чому Сорбі вирішив перетнути лінію бойового зіткнення без узгодження та в невстановленому місці.

При цьому зазначається, що Маттіа Сорбі раніше працював воєнкором телеканалу російського міноборони «звєзда».

Центр стратегічних комунікацій припускає, що Сорбі міг "мати попередні домовленості з російськими військовими, які окупували Херсон".

За інформацією Центру, Маттіа Сорбі відомий в Італії як "гомофоб, противник біженців і пропагандист сумнівних ідеологій".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-