Тепла не буде в більшості міст Луганщини, захоплених рф після 24 лютого - Гайдай

Тепла не буде в більшості міст Луганщини, захоплених рф після 24 лютого - Гайдай

Укрінформ
При підготовці до опалювального сезону окупаційна влада «лнр» не бере до уваги Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Кремінну та Рубіжне - тепла там не буде.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

«Про відповідні «досягнення» відзвітували у так званому «міністерстві будівництва та ЖКГ лнр». Мовляв, комунальники підготували до опалювального сезону 91,5% багатоквартирних житлових будинків Луганщини. Але будинки в Кремінній, Лисичанську, Сєвєродонецьку та Рубіжному, як пояснює окупаційна влада, до розрахункової кількості запланованих не входять. У них за 3-4 тижні до початку подачі теплоносія не підготовлено жодного багатоквартирного будинку із понад 2500. Так, багато із них пошкоджено чи зруйновано самими росіянами», - наголосив Гайдай.

За його словами, до цієї цифри слід додати й тисячі приватних будинків, які опалюються газом. Чи буде газ у цих та інших населених пунктах, що також не увійшли до розрахунку, невідомо. Однак потрібно готуватися до найгіршого сценарію, застерігає керівник ОВА.

Читайте також: Україна та Європа вистоять у битві за цей опалювальний сезон – Шмигаль

«Ніяких програм децентралізації опалення окупаційна влада не підготувала. Бо для їх упровадження необхідне надійне електропостачання, якого жителі Луганщини не бачили із середини травня – взагалі ніякого не бачили. А ще на реалізацію таких програм треба мати гроші, яких в окупаційних місцевих бюджетах немає», - додав Гайдай.

За його прогнозом, захоплені міста Луганщини чекає катастрофа.

Читайте також: На окупованій Луганщині жителі змушені стояти в кілометрових чергах за хлібом - Гайдай

Як повідомлялось, в ході захоплення згаданих міст росіяни знищили від 80-90% житлового фонду і зруйнували всю комунальну інфраструктуру. Ремонтні роботи окупаційна адміністрація навіть не починала, а Попасну взагалі не збирається відбудовувати.

Фото: Луганська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-