Якщо заберуть податок від військових, Миколаїв лишиться без грошей - мер

Якщо заберуть податок від військових, Миколаїв лишиться без грошей - мер

Укрінформ
Якщо бюджет Миколаєва позбавлять податку на доходи фізичних осіб (ПДФО), який сплачують військовослужбовці зі своєї зарплати, то місто втратить будь-яку можливість підтримувати власну життєдіяльність.

Про це під час онлайн-сесії міської ради 8 вересня сказав міський голова Олександр Сєнкевич, передає кореспондент Укрінформу.

«Наразі в Мінфіні розглядається питання щодо позбавлення місцевих бюджетів ПДФО для військовослужбовців і передачі їх до державного бюджету. Якщо це станеться, то з Миколаєва можна виїжджати всім і написати записку «хто буде останній, вимкніть світло». Адже тоді місто втратить будь-яку можливість підтримувати свою життєдіяльність, бо наразі тут практично не працює бізнес, а бюджет наповнюється саме за цей рахунок (від ПДФО - ред.) , зважаючи на те, у нас велика кількість військовослужбовців”, - сказав Сєнкевич.

Читайте також: Мер Миколаєва розповів, як місто готується до опалювального сезону під щоденними обстрілами

За його словами, і до війни Миколаїв був одним із мілітаризованих міст України, і його бюджет також поповнювався за рахунок цього податку.

“Сьогодні місто має щомісяця компенсувати 25 млн гривень збитків лише одному КП “Миколаївводоканал” на додаткові ремонтні роботи мереж у зв'язку з тим, що подає солону воду. Кількість поривів магістральних та внутрішньобудинкових мереж збільшилася через це у 15-20 разів. Я не кажу вже про інші нагальні витрати, як-от вивезення сміття, підготовка до опалювального сезону, розбір завалів після обстрілів, зарплата комунальним та бюджетним установам тощо”, - наголосив мер.

Читайте також: За час повномасштабної війни Миколаїв не обстрілювали лише 27 днів - Кім

Сєнкевич також зазначив, що наразі питання набуває розголосу, і він сподівається, що Миколаїв буде виключений з переліку міст, у яких цей податок заберуть.

Як повідомлялося, у Миколаєві не працюють 12 найбільших промислових підприємств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-