На Харківщині загарбники оголосили про «евакуацію» жінок і дітей із Куп’янська

На Харківщині загарбники оголосили про «евакуацію» жінок і дітей із Куп’янська

Оновлено
Укрінформ
На Харківщині загарбники оголосили про «евакуацію» жінок і дітей із міста Куп’янська та Куп’янського району.

Про це пишуть пропагандистські ЗМІ з посиланням на «голову» так званої «тимчасової адміністрації звільнених територій Харківської обалсті» Віталія Ганчева, передає Укрінформ.

Ганчев скаржиться на удари ВСУ, він зазначає, що в ситуації, яка склалася, треба забезпечити евакуацію хоча б жінок і дітей із міста та району.

Депутат Куп’янської міської ради Вадим Крохмаль в ефірі національного марафону новин сьогодні повідомив, що загарбники закрили місто на в’їзд, однак на виїзд Куп’янськ відкритий, і на кордоні з фр уже збирається черга з машин.

Він зауважив, що в місті, захопленому в перші дні повномасштабного вторгнення, люди знаходяться в інформаційному вакуумі, не отримуючи правдивої інформації про події на фронті та на вільній території України.

«Зв’язок був відключений практично одразу, разом із українським телебаченням. Новини населенню такм вкрай важко отримувати. Звичайно ж, окупанти одразу почали друкувати свої газети, вмикати свої канали. Новини можна отримати тільки з інтернету. Було в Куп’янську кілька точок, де можна було підключатися до вай-фаю супутникового інтернету. Однак можливість така була в небагатьох. В основному люди виїздили кудись (ловити зв'язок, - ред.), щоб подзвонити рідним. Спішимо донести людям, що їх не покинули, як їм розповідають окупанти», - сказав депутат.

Він також наголосив, що загарбникам не вдасться провести псевдореферендум завдяки активним діям ЗСУ на Харківщині.

Читайте також: У Куп’янську на Харківщині загарбники посилили перевірки населення

Згодом так звана «адміністрація Вовчанського району» заявила, що 12 вересня жінок і дітей з міст Вовчанськ, Ізюм, Куп’янськ почнуть вивозити до росії, де для людей уже підготовлено «спеціальні тимчасові гуртожитки на території Краснодарського краю, Курської та Бєлгородської областей».

Також зазначається, що «тимчасово обмежується» виїзд з захопленої території чоловіків віком від 18 до 59 років.

Як повідомлялося, мешканців Куп’янська закликали запастися харчами та підготувати укриття, оскільки скоро місто буде деокуповано.

5 вересня Генеральний штаб ЗС України повідомив, що в результаті успішного вогневого ураження в районі Куп’янська окупанти втратили вбитими та пораненими понад 100 військовослужбовців.

Куп’янськ захоплений із 27 лютого. Цього дня міський голова Геннадій Мацегора у відеозверненні заявив, що місто переходить під владу країни-агресора. Йому заочно оголосили підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та державній зраді. Згодом окупаційна «вдала» заарештувала його та утримує під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-