В Одесі проведуть опитування щодо знесення пам’ятника Катерині II

В Одесі проведуть опитування щодо знесення пам’ятника Катерині II

Укрінформ
Керівництво Одеси вирішило провести протягом вересня - жовтня опитування жителів міста щодо знесення пам’ятника російській імператриці Катерині II (офіційна назва «Засновникам Одеси» - ред.). 

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на офіційному сайті міста.

«19 вересня о 12:00 відбудуться громадські обговорення у формі інтернет-конференції з питання вирішення долі пам’ятника «Засновникам Одеси», що розташований на Катерининській площі в м. Одесі. Уповноваженою особою з проведення зазначених обговорень визначено Управління з питань об'єктів культурної спадщини Одеської міської ради», - йдеться у повідомленні.

Електронне опитування територіальної громади Одеси із зазначеного питання триватиме «до 20 жовтня включно з використанням вебпорталу «Соціально активний громадянин» Одеської міської ради citizen.omr.gov.ua».

Читайте також: Пам’ятники Катерині II та Суворову треба передати у музеї - Одеська ОВА

Як повідомлялося, Одеська обласна військова адміністрація рекомендувала міськраді Одеси демонтувати пам’ятники Катерині II та Олександру Суворову, які не були взяті в установленому порядку під охорону держави і для демонтажу яких не потрібні спеціальні дозволи.

Президент Володимир Зеленський відреагував 1 серпня на петицію, яку підтримали понад 25 тисяч громадян, щодо знесення пам'ятника Катерині II в Одесі та запропонував Одеській міськраді розглянути це питання відповідно до компетенції. Водночас глава держави наголосив на важливості захисту національних інтересів та очищення громадського простору від об'єктів та пам'ятників, що стосуються російської імперської та радянської спадщини, «яка закріплює в Україні російські пропагандистські антиукраїнські наративи».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-