росіяни посилюють терор на Херсонщині - місцевим заборонили перетинати Дніпро

росіяни посилюють терор на Херсонщині - місцевим заборонили перетинати Дніпро

Укрінформ
російські загарбники на Херсонщині посилюють терор місцевого населення: людей обшукують на вулицях, викрадають та вивозять у невідомому напрямку. Окрім того, заборонено перетинати Дніпро.

Про це повідомив у Телеграмі голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич, передає Укрінформ.

"Окупанти та їх пособники посилюють терор відносно мирного населення області. Людей обшукують на вулицях, у їх домівки можуть увірватися озброєнні військові посеред ночі. Тих, хто “не сподобався” окупантам, викрадають та вивозять у невідомому напрямку", - зазначив очільник ОВА.

Читайте також: На Херсонщині військові рф викрали з храму священника

Окрім того, за його словами, росіяни заборонили місцевим перетинати Дніпро.

“Цю заборону встановили після ударів ЗСУ по скупченнях військ рф. Люди не можуть перетинати Дніпро як мостами, так і плавзасобами. У разі порушення окупанти погрожують відкривати вогонь на ураження”, - підкреслив Янушевич.

Він додав, що за минулі дві доби поліція відкрила 23 кримінальні провадження щодо воєнних злочинів, скоєних військовослужбовцями рф та їх поплічниками на Херсонщині.

Зокрема, викрито колаборантку лікарку-педіатра, яку окупаційна влада призначила виконуючою обов’язки керівника «державної бюджетної установи охорони здоров’я».

Читайте також: З Херсонщини до москви примусово вивозять дітей, позбавлених батьківського піклування

У Бериславському та Генічеському районах фіксують численні факти мародерства армії рф. Окупанти вивозять побутову техніку, речі та меблі на вантажних автомобілях.

У Генічеську загарбники вбили чоловіка, після чого розграбували його квартиру.

Загалом в області зафіксовані викрадення 7 мирних жителів.

Янушевич також повідомив, що росіяни вкотре обстріляли Бериславський район, є загиблі та поранені, зруйновано цивільну інфраструктуру.

Очільник ОВА зазначив, що на своїх пропагандистських ресурсах росія поширює фейкову інформацію про ситуацію на Херсонському напрямку, тож варто довіряти тільки офіційним джерелам інформації.

Своєю чергою заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов додав, що російські загарбники здійснюють тиск на херсонців і через українську мову.

«Фільтраційні заходи, обшуки, затримання на Херсонщині супроводжуються тиском окупантів на людей за українську мову», - написав він у Фейсбуці.

Він відзначив, що російські загарбники можуть знущатися з української, вимагати «гаваріть на нармальном» і бити за мову.

Читайте також: На Херсонщині ліквідували 28 російських військових і два склади боєприпасів

Як повідомлялося, за даними Генштабу ЗСУ на Південнобузькому напрямку противник веде оборонні дії, здійснив обстріли в районах населених пунктів Мирне, Степова Долина, Олександрівка, Таврійське, Партизанське та інших. Для коригування вогню окупанти задіяли БпЛА.

Водночас, ЗСУ продовжують нищити системи управління ворожого війська та шляхи логістичного забезпечення.

Нашою авіацією нанесено 21 удар по ворожих позиціях, опорних та командних пунктах, районах зосередження сил та засобів, а також по транспортно-логістичних об’єктах. Переправи через Дніпро та Інгулець перебувають під щільним вогневим контролем українських військ.

Президент Володимир Зеленський повідомив про звільнення двох населених пунктів на півдні України та відзначив героїчні дії 42-го окремого мотопіхотного батальйону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-