З Херсонщини до москви примусово вивозять дітей, позбавлених батьківського піклування

З Херсонщини до москви примусово вивозять дітей, позбавлених батьківського піклування

Укрінформ
У Херсонській області зафіксована примусова депортація до москви дітей, позбавлених батьківського піклування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє поліція Херсонської області.

«В області зафіксована примусова депортація до москви дітей, позбавлених батьківського піклування», - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у поліції, у колабораційній діяльності викрито лікарку-педіатра, яку окупаційна влада призначила виконуючою обов’язки керівника «державної бюджетної установи охорони здоров’я». Колаборантка співпрацює з країною-агресором, заклад відвідують депутати держдуми рф.

Поліції відомо, що за сприяння місцевих колаборантів із вказаного закладу планується примусова депортація до москви чотирьох вихованців віком від 11 місяців до 2-х років нібито для проходження курсу лікування. При цьому двох дітей невстановлені люди уже вивезли в невідомому напрямку.

Читайте також: Примусове вивезення українців до росії є воєнним злочином – Human Rights Watch

За минулі дві доби поліція відкрила 23 кримінальні провадження щодо воєнних злочинів, скоєних військовослужбовцями рф та їх поплічниками на території Херсонщини.

Як повідомляв Укрінформ, 30 травня загарбники відключили на Херсонщині інтернет та мобільний зв'язок від українських операторів, блокують «зелені коридори», евакуацію, викрадають жителів області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-