В Україні створили Довідник з відбудови українських міст - ОП

В Україні створили Довідник з відбудови українських міст - ОП

Фото
Укрінформ
В Україні створено Довідник з розбудови міст з деталізованою інформацією про використання матеріалів та планування і розбудову житлових кварталів, парків, вулиць.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Довідник з відбудови українських міст завершено. Дякую всім, хто долучився до цього процесу. Це рішення, що дозволить пришвидшити, уніфікувати та зробити зруйновані російськими снарядами міста ще більш квітучими та сучаснішими, ніж вони були до війни», - зазначив Тимошенко.

Читайте також: На Житомирщині повністю відновили 719 пошкоджених унаслідок війни об’єктів - Тимошенко

За його словами, в довіднику представлені ідеї від використання матеріалів до планування кварталів з парками та скверами.

Заступник ОП розповів, що архітектори, дизайнери та урбаністи кілька місяців працювали над цим проєктом.

«Зібрані найкращі рішення для того, щоб не просто відновити зруйноване, а й створити простір для можливостей», - підкреслив він.

Тимошенко пояснив, що документ містить сучасні типові види забудови, подвір'їв, площ та основні рекомендації їх оновлення, наведені деталізовані моделі вулиць, з елементами їхнього наповнення, правила опорядження фасадів та основних елементів міста від тротуарів до окремих об’єктів благоустрою.

Читайте також: На Київщині відновлюється газопостачання, на Чернігівщині вже відремонтовано 1100 будівель - ОП

Також він додав, що всі матеріали довідника ретельно пропрацьовані й представлені детальними тривимірними моделями з точними параметрами та оптимальними матеріалами.

Заступник керівника ОП проінформував, що довідник використовуватимуть люди, які беруть безпосередню участь у процесі відбудови наших міст та містечок, а архітектори, дизайнери, міські політики, держслужбовці у профільних департаментах та активні члени громад знайдуть у ньому багато корисного.

«Кінцева мета відновлення — не просто зробити наші міста та містечка готовими до майбутніх викликів, а подарувати українцям нові можливості для щасливого мирного життя», - резюмував Тимошенко.

Читайте також: Тимошенко вже провів понад 20 зустрічей із послами різних країн щодо швидкого відновлення України

Як повідомлялося, в Україні розроблено План швидкого відновлення (Fast recovery plan), який передбачає оперативну відбудову об’єктів соціальної інфраструктури, зруйнованих унаслідок повномасштабного російського вторгнення, і має врахувати найкращі сучасні будівельні стандарти.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-