росіяни посилюють поліцейський режим на окупованих територіях – Сили оборони півдня

росіяни посилюють поліцейський режим на окупованих територіях – Сили оборони півдня

Укрінформ
російські окупаційні війська на тимчасово окупованих територіях посилюють поліцейський режим, аби зібрати особисті дані українських громадян для фальсифікацій на псевдореферендумі.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону повідомила керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони України «Південь» Наталія Гуменюк.

«Окупаційна влада не полишає своїх задумів <...>, щоб зібрати картинку, зібрати пазл свого псевдореферендуму. Вони намагаються все ж таки отримати максимальну кількість особистих відомостей про громадян на тимчасово окупованих територіях для того, щоб якось сформувати ті списки. <...> (мета - ред.) посилення такого поліцейського режиму полягає в тому, щоб не дати можливості людям виїхати з цих тимчасово окупованих територій, не дати можливості вільно пересуватися, приховати свої документи», - зазначила Гуменюк.

За її словами, загарбники "роблять подворові обходи, збирають насильно документи, переписують особисті дані, збирають інформацію про всіх громадян, які гіпотетично можуть бути дотичними до цієї території, і таким чином формують для себе псевдоелекторат".

Читайте також: Військові не озвучуватимуть чисельності ворога на Херсонщині – Сили оборони півдня

Як повідомляв Укрінформ, 30 серпня загарбники заявили, що псевдореферендум у тимчасово захоплених місті Вовчанську і смт Великий Бурлук на Харківщині планують провести 20 жовтня.

Водночас, як заявив 2 вересня начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, запланований на 11 вересня псевдореферендум на Луганщині, швидше за все, не відбудеться з декількох причин, основною з яких є партизанський рух.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-