Польський та українські міністри відвідали у Львові поранених військових

Польський та українські міністри відвідали у Львові поранених військових

Фото
Укрінформ
Міністри охорони здоров'я України і Польщі та міністр у справах ветеранів відвідали медичний заклад, де лікують і реабілітують українських військових.

Про це повідомив у Телеграмі начальник Львівської ОВА Максим Козицький, передає Укрінформ.

"Львівщину з робочим візитом відвідали міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я Республіки Польща Адам Недзельський та міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна<...> Разом міністри завітали в один із медзакладів Львівщини, в якому лікують та реабілітують наших військових", - зазначив Козицький.

Польський та українські міністри відвідали у Львові поранених військових / Фото: Альона Ніколаєвич, Укрінформ

Він поінформував, що від початку повномасштабної війни у цьому закладі пролікували близько 1 700 людей.

Міністри поспілкувалися з пацієнтами, подякували за відвагу та захист і побажали швидкого одужання.

Лапутіна вручила медичному персоналу закладу подяки від Міністерства у справах ветеранів України.

Крім того, за словами начальника ОВА, гості оглянули оновлені реабілітаційне відділення та відділення відновлювального лікування для захисників та захисниць України. Тут наприкінці серпня у межах проєкту Львівської ОВА та Міжнародного штабу допомоги українцям відкрили після ремонту 5 палат, санітарні кімнати, коридори та рецепцію.

Невдовзі на базі цього стаціонару відкриють спеціалізовану клініку протезування та реабілітації людей, які постраждали через воєнні дії росії проти України – Superhuman Center. До складу правління центру увійшла перша леді України Олена Зеленська, а до створення центру долучились чимало людей зі світовим іменем – співак Стінг та його дружина, кінорежисерка Труді Стайлер та інші.

Козицький нагадав, що напередодні у польському Жешуві відкрили медичний хаб, в якому тимчасово прийматимуть українських військових. Транспортуватимуть їх зі Львова. Із Жешува пацієнтів 2-3 рази на тиждень забиратиме літак в інші європейські міста на лікування.

У свою чергу, Недзельський наголосив, що Польща активно допомагає Україні медичним обладнанням, ліками, приймає на лікування дітей з онкологією.

Читайте також: Португалія готова приймати на лікування та реабілітацію ще більше поранених українців

Як повідомляв Укрінформ, 1 вересня міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко разом з міністром охорони здоров'я Польщі Адамом Недзельським та представниками Європейської комісії відкрили у Жешуві спеціальний медичний хаб для українських пацієнтів, яких евакуюють на лікування до європейських клінік. У ньому є 20 ліжко-місць для пацієнтів та 30 — для супроводжуючих осіб. Ще 20 місць передбачено для пацієнтів, які повертаються з лікування до України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-