Португалія готова приймати на лікування та реабілітацію ще більше поранених українців

Португалія готова приймати на лікування та реабілітацію ще більше поранених українців

Укрінформ
Міністри охорони здоров’я України та Португалії Віктор Ляшко і Марта Темідо домовилися про подальшу співпрацю у напрямку медичної евакуації та реабілітації українських пацієнтів з мінно-вибуховими травмами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МОЗ за підсумками розмови двох міністрів.

Під час спілкування Ляшко та Темідо також обговорили можливість експертної допомоги португальських медиків у сфері психологічної та нейрореабілітації.

Ляшко подякував уряду Португалії за системну підтримку медичної сфери України, зокрема, надану гуманітарну допомогу: ліки, медичні вироби та обладнання.

«Для нас надзвичайно важливо відчувати потужну підтримку від наших міжнародних партнерів, це не лише посилює спроможність протистояти викликам війни, а й значно підтримує “бойовий дух” українських медиків», – зауважив міністр.

У свою чергу, очільниця МОЗ Португалії підтвердила готовність їхньої системи охорони здоров'я до подальшого збільшення чисельності українців, яких лікуватимуть у медичних закладах Португалії.

Принагідно Ляшко закликав свою португальську колегу допомогти засудити терористичні дії росії, яка чинить безпрецедентний тиск на весь світ, захопивши найбільшу в Європі Запорізьку атомну електростанцію.

"Це надзвичайно небезпечно, і наше завдання сьогодні – усім разом зупинити ядерний тероризм", — наголосив український міністр.

Читайте також: На лікування до європейських клінік доправили ще 29 українців

Як повідомлялося, у польському місті Жешув 1 вересня відкриють спеціальний медичний хаб для українських пацієнтів, яких евакуюють на спеціалізоване лікування до європейських клінік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-