Через повномасштабну війну майже третина території України потребує розмінування – Міндовкілля

Через повномасштабну війну майже третина території України потребує розмінування – Міндовкілля

Укрінформ
За пів року повномасштабної війни російської федерації проти України по території нашої держави випущено 3,5 тисячі ракет.

Про це розповів міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець під час брифінгу «Шість місяців війни – як це вплинуло на довкілля» в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«За пів року повномасштабної війни по території України випущено 3,5 тисячі ракет. Все це – викиди в атмосферне повітря, забруднення ґрунтів та багато чого іншого. Майже третина території України – близько 200 тисяч квадратних кілометрів – потребує розмінування», - зазначив він.

Читайте також: Росіяни завдали збитків українському довкіллю на майже трильйон гривень – Стрілець

Міністр додав, що за ці пів року піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій знешкодили більш ніж 186 тисяч боєприпасів та більше двох тисяч авіабомб.

«Під час вибуху таких предметів відбувається викид в атмосферне повітря забруднюючих речовин, якими ми дихаємо, і які потім разом з опадами потрапляють у землю, воду», - резюмував Стрілець.

Як повідомлялось, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів за пів року повномасштабної війни російської федерації проти України зафіксувало понад дві тисячі фактів заподіяння шкоди довкіллю. Сума збитків становить близько 962 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-