У Запоріжжі медики спростували російський фейк про військову базу у пологовому

У Запоріжжі медики спростували російський фейк про військову базу у пологовому

Укрінформ
Співробітники пологового будинку №9, що у Хортицькому районі Запоріжжя, спростували інформацію, яку поширювали у російських пабліках, щодо розміщення в медичному закладі українських військових.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Коли ми побачили в проросійських пабліках інформацію про розміщення українських військових у нашому пологовому будинку, то одразу згадали про Маріуполь. Адже там окупанти влучили в пологовий будинок. Тож ми хочемо заявити, що в нас військових немає, ми - пологовий будинок”, - говорить лікар-гінеколог Наталія Соловйова.

Цей пологовий будинок обслуговує два великих райони міста - Хортицький та Заводський, а також правобережну частину Запорізького району (всі села). В середньому за добу тут приймають п'ять пологів.

Читайте також: На Запоріжжі загарбники вночі обстріляли ферму

Після початку війни працівники пологового будинку обладнали укриття, зробили запас води і їжі на випадок бомбардування, а також винесли обладнання в коридор між несучих стін на випадок, якщо під час обстрілу не встигнуть добігти до підвалу. Також довелось перенести операційну з третього поверху на перший.

“З перших днів війни колектив був дуже занепокоєний питанням безпеки. Сховища у повному розумінні цього слова в нас немає, але є підвальне приміщення, яке має три входи. Там ми організували спальні місця, як для породіль, дітей, так і для персоналу”, - каже лікар-неонатолог, завідувач відділення новонароджених Лариса Гусакова.

За її словами, за пів року війни всі звикли до сирен, а от на початку війни було дуже важко: “Були моменти, коли ми жінок після пологів на руках носили і діток переносили”.

Читайте також: У Дніпрі спростували російський фейк про військовий пункт у школі

В підвальному приміщенні облаштували й умовну пологову залу на випадок, якщо пологи почнуться у підвалі. Також передбачили генератори, якщо не буде електрики.

Лікарі кажуть, що з початку війни їх медзакладі народилась не одна дівчинка, яку назвали Джевеліна, та були батьки, що планували назвати новонародженого хлопчика Байрактаром.

Як повідомляв Укрінформ, на початку березня в Маріуполі під час нальоту російської авіації знищено пологовий будинок у центрі міста, лікарню, дитяче і терапевтичне відділення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-