російський танкіст, який збирався штурмувати Чернігів, отримав 8 років тюрми

російський танкіст, який збирався штурмувати Чернігів, отримав 8 років тюрми

Укрінформ
Суд призначив командиру танка збройних сил російської федерації покарання у вигляді 8 років та 6 місяців ув'язнення за порушення законів та звичаїв війни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

"За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури командира танка 35-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади у складі 41-ї загальновійськової армії рф визнано винним у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України). Його засуджено до 8 років та 6 місяців позбавлення волі", — ідеться в повідомленні.

Прокурори в суді довели, що обвинувачений брав участь у повномасштабному вторгненні збройних сил російської федерації та 24 лютого поточного року перетнув державний кордон України з території республіки білорусь у складі танкового екіпажу з метою збройного захоплення Чернігова.

Читайте також: До суду дійшла справа російського генерал-полковника, який намагався захопити Київ

На початку березня загарбник напав на жителя села Халявин і пограбував його, погрожуючи розстріляти з автомата. У подальшому військового рф взяли в полон військовослужбовці Збройних сил України.

Зазначається, що під час судового розгляду зловмисник "визнав свою провину у вчиненні інкримінованого злочину та щиро покаявся".

"Сторона захисту просила призначити для нього більш м’яке покарання з огляду на щире каяття військовослужбовця та активне сприяння розкриттю злочину. Судом при призначенні покарання прийнято до уваги як доводи сторони обвинувачення, так і доводи захисника підсудного", — зазначили в ОГП.

Читайте також: СБУ зібрала докази проти ще трьох загарбників, які коїли безчинства на Київщині

Станом на цей час вирок законної сили не набрав.

Як повідомляв Укрінформ, російського танкіста, який за наказом свого командира розстріляв багатоповерхівку в Чернігові, засудили до 10 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-