У Маріуполі через відсутність гуманітарки почався «голодний бунт»

У Маріуполі через відсутність гуманітарки почався «голодний бунт»

Відео
Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі через занадто велику кількість присутніх людей представники Товариства Червоний Хрест спробували скасувати видачу гуманітарної допомоги, що призвело до «голодного бунту» мешканців міста.

Про це повідомив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Маріуполь. Парк їм. Гурова. Перший справжній голодний бунт. Через те, що гуманітарки від окупантів немає, єдиним джерелом їжі для багатьох залишилась гуманітарка від Червоного Хреста. Але через занадто велику кількість людей, Червоний Хрест спробував скасувати видачу. Виник справжній бунт. І це лише початок. Окупанти доводять людей до межі виживання», - написав Андрющенко та оприлюднив декілька відео з місця події.

«Бунтам бути. Наслідки демократії дають про себе знати», - дописав радник мера.

Як повідомляв Укрінформ, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Читайте також: У Маріуполі загарбники хочуть відкрити 16 шкіл, одна з них без даху

Маріуполь наразі без нормального постачання електрики, води, газу. З початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тис. були депортовані в росію і на тимчасово захоплені території Донецької області.

Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних захворювань.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя і створюють картинку «відновлення життя міста».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-