Начальника відділу виправної колонії на Донеччині підозрюють у співпраці з ворогом

Начальника відділу виправної колонії на Донеччині підозрюють у співпраці з ворогом

Укрінформ
Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру начальнику одного з відділів виправної колонії в Донецькій області, який після повномасштабного вторгнення російської федерації почав співпрацювати із загарбниками та агітував підлеглих перейти на бік ворога.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДБР.

Фігурант обійняв посаду "в.о. начальника виправної колонії" у незаконно створеному правоохоронному органі "государственная служба исполнения наказаний министерства юстиции".

Крім того, працівники ДБР встановили, що підозрюваний агітував своїх підлеглих зрадити Україні та співпрацювати з ворогом. Він створив у месенджері групу, в якій пропонував працівникам колонії повернутися та продовжити службу, але на боці росіян.

Також працівники ДБР повідомили про підозру у колабораціонізмі колишній співробітниці Новопсковського районного центру зайнятості Луганської області.

Одразу після повномасштабного вторгнення росії жінка відкрито підтримала захоплення частини території України та виправдовувала дії загарбників. У березні вона добровільно погодилась на пропозицію представників так званої "лнр" зайняти "керівну посаду" та очолити "республіканський центр зайнятості" у Новопсковському районі.

Зрадникам повідомили про підозри за різними частинами ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, добровільне зайняття посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території). Санкція статті передбачає покарання до 15 років позбавлення волі.

Читайте також: СБУ оголосила підозру десятьом колаборантам на Донеччині й Луганщині

Як повідомляв Укрінформ, на Черкащині правоохоронці уже виявили й притягли до відповідальності понад 50 колаборантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-