СБУ оголосила підозру десятьом колаборантам на Донеччині й Луганщині

СБУ оголосила підозру десятьом колаборантам на Донеччині й Луганщині

Фото
Укрінформ
Співробітники Служби безпеки зібрали докази добровільної співпраці з ворогом ще десятьох «посадовців» на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляє СБУ, передає Укрінформ.

Зокрема, слідчі СБУ додатково повідомили про підозру "меру" Маріуполя та чотирьом його "заступникам" за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України в складі організованої злочинної групи (ч.3 ст. 28 та ч.2 ст. 110 Кримінального кодексу).

"Колишні депутати Маріупольської міської ради від ОПЗЖ добровільно перейшли на бік ворога та організовують роботу органів окупаційної влади", - вказали в СБУ.

Обвинувальний акт у ще одному кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) та ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) стосовно цих фігурантів вже скеровано до суду для розгляду по суті.

Крім того, зазначається, що очільник селищної Станично-Луганської військово-цивільної адміністрації та два його заступники вирішили "залишити" за собою власні посади і при окупаційному режимі. Пішовши на угоду з ворогом, колаборанти не тільки добровільно очолили фейкову "адміністрацію Станично-Луганського району лнр", а й усіляко намагаються довести свою лояльність.

Читайте також: У Києві передали до суду справу «омбудсмена лнр»

Встановлено, що вдаючись до тиску, обману та маніпуляцій, вони змушують місцевих мешканців працювати на окупантів, регулярно проводять агітаційну роботу та закликають підтримувати агресора.

Їм повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК (добровільне зайняття посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора у складі організованої групи).

Добровільно пішов на угоду з ворогом і очільник одного зі структурних підрозділів захопленого Луганськгазу. Щоб обійняти псевдопосаду "керівника Марківського міжрайонного управління з експлуатації газового господарства Луганськгаз", зловмисник наприкінці березня передав загарбникам усе майно українського держпідприємства. Він також забезпечував безперебійне газопостачання адмінбудівлі, в якій розташувалися представники окупаційної "влади" та незаконні збройні формування.

Читайте також: На Запоріжжі знайшли мертвим колаборанта - «керівника поліції»

Зрадила присязі й колишня очільниця одного з відділів районного Пенсійного фонду на Луганщині. Після початку широкомасштабної війни чиновниця очолила так зване "управління Пенсійного фонду Новопсковського району лнр".

Наразі цим двом фігурантам повідомлено про підозру за ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-