Псевдомер Енергодара віддав наказ вивезти українське зерно на майже ₴2 мільярди

Псевдомер Енергодара віддав наказ вивезти українське зерно на майже ₴2 мільярди

Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру псевдомеру тимчасово захопленого росіянами Енергодара Запорізької області, який віддав наказ вивезти українське зерно на майже 2 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

"Заступником генерального прокурора депутату Енергодарської міської ради Запорізької області повідомлено про підозру у колабораційній діяльності, пособництві державі-агресору, а також порушенні законів та звичаїв війни", - ідеться в повідомленні.

За даними слідства, після захоплення росією частини території Запорізької області підозрюваний обійняв псевдопосаду "мера Енергодара".

Читайте також: Загарбники викрали кількох педагогів в Енергодарі

За даними СБУ, фейковий очільник Енергодара прийняв рішення про скасування усієї структури органів виконавчої влади Енергодарської міської ради.

Водночас він затвердив структуру так званої "адміністрації Енергодара", до складу якої "ввів" представників незаконних військових формувань і військовослужбовців рф. На неї покладається виконання всіх подальших незаконних рішень гауляйтера.

У травні він прийняв рішення про конфіскацію майна об’єктів аграрного бізнесу та 140 тис. тонн запасів зерна на понад 1,89 млрд грн.

Через такі дії псевдомера розграбовано майнові комплекси зернових складів, а українську продукцію вивезено до тимчасово окупованої території Криму і портів у Краснодарському краї рф.

Читайте також: Із Енергодара вже виїхали близько 16 тисяч людей

У кримінальному провадженні щодо привласнення майна підприємств агропромислового комплексу та вивезення зерна із елеваторів на тимчасово захоплених територіях Запорізької, Херсонської та інших областей повідомлено про підозру двом військовослужбовцям рф та шістьом колаборантам. Досудове розслідування триває.

Як повідомлялося, 29 серпня росіяни обстріляли житлові квартали Енергодара. Поранень зазнали щонайменше 10 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-