У Маріуполі росіяни активізували підготовку до «референдуму»

У Маріуполі росіяни активізували підготовку до «референдуму»

Укрінформ
У тимчасово захопленому Маріуполі російські загарбники активізували підготовку до так званого «референдуму», однак намагання створити виборчі комісії безуспішні.

Про це повідомив у Телеграмі радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Референдум. За нашою інформацією, з кремля надійшла нова фантазія-вказівка – вийти на кордон Донецької області до 15.09. Тому знов оновилась підготовка до «референдуму». Намагаються сформувати 4 виборчі комісії – поки безуспішно», - написав Андрющенко.

Він також зазначив, що одночасно голови ОСББ та КСН (Комітет самоорганізації населення – ред.) отримали вказівку на уточнення персональних даних маріупольців.

«Почались масові обдзвони всіх з питанням, чи планують люди голосувати. При тому дата не оголошується, відповідають, що доведуть додатково», - констатував радник мера.

Читайте також: У Маріуполі росіяни терміново «реконструюють» драмтеатр, намагаючись приховати свій злочин

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь наразі без нормального постачання електрики, води, газу. З початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тис. були депортовані в росію і на тимчасово захоплені території Донецької області.

Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних захворювань.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя і створюють картинку «відновлення життя міста».

Жителі міста чинять спротив «владі» - розповсюджують по місту наліпки та листівки з українською символікою. А в День Незалежності України, 24 серпня, рух опору підняв Прапор України у Маріуполі.

Раніше повідомлялося, що загарбники планували провести «референдум» про приєднання захоплених територій до рф 11 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-