На Чернігівщині обговорили з країнами Балтії відновлення та військову загрозу з боку рф

На Чернігівщині обговорили з країнами Балтії відновлення та військову загрозу з боку рф

Укрінформ
Делегація представницьких органів влади з Литви, Фінляндії, Латвії та Естонії на чолі з послом Литви Вальдемарасом Сарапінасом відвідали Чернігівську область й обговорили можливість всебічної співпраці.

Про це повідомляє Чернігівська ОВА, передає Укрінформ.

Начальник ОВА В’ячеслав Чаус окреслив першочергові потреби Чернігівщини. Мова йшла як про відновлення області, так і підготовку до ймовірного посилення військової загрози.

Члени делегації запевнили, що готові до всебічної співпраці, а також рекомендували муніципалітетам та громадам області активніше шукати міста та громади-побратими в їх країнах. Адже такі партнерські стосунки допоможуть залучити більше ресурсів та реагувати на точкові запити.

Читайте також: На Чернігівщині роздають будматеріали для ремонту пошкодженого ворогом житла

Цього дня делегація оглянула завдані війною руйнування на вулиці Чорновола на ДП «Олімпійський навчально-спортивний центр «Чернігів», а також ознайомилася з модульним містечком у Новоселівці.

Посадовці зауважили, що враженні нескоренністю чернігівців, які попри щоденні обстріли регіону, активно відновлюють свою область.

Чернігівська область була ареною активних бойових дій у лютому-березні. У квітні ЗСУ звільнили область від російських загарбників.

Фото: Чернігівська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-