За російську «паспортизацію» у Генічеську експоліцейський може сісти на 15 років

За російську «паспортизацію» у Генічеську експоліцейський може сісти на 15 років

Укрінформ
Підозру в колабораційній діяльності оголосили колишньому поліцейському, який у тимчасово захопленому Генічеську проводить видачу російських паспортів.

Як передає Укрінформ, про це Херсонська обласна прокуратура повідомляє у Фейсбуці.

Підозра оголошена заочно. Фігуранту інкриміноване правопорушення за ч. 7 ст. 111-1 КК (добровільне зайняття будь-якої посади в незаконних судових та правоохоронних органах).

За даними слідства, у травні експоліцейський перейшов на бік російської федерації та почав співпрацювати із представниками загарбницької влади. В умовах воєнного стану він добровільно обійняв посаду «начальника Генического РО ГУ министерства внутренних дел в Херсонской области».

Встановлено, що підозрюваний здійснює загальну організацію роботи незаконно створеного правоохоронного органу, зокрема прийом і звільнення співробітників, а також забезпечує роботу так званого відділу візово-паспортної служби, який організовує незаконну примусову видачу громадянам України паспортів рф.

Читайте також: В Мінреінтеграції сказали, скільки українців на захоплених територіях погодились взяти паспорт рф

Експоліцейському загрожує до 15 років ув’язнення без права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю терміном від 10 до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, співробітники СБУ зібрали докази добровільної співпраці з ворогом ще 10 «посадовців» на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-