В Мінреінтеграції сказали, скільки українців на захоплених територіях погодились взяти паспорт рф

В Мінреінтеграції сказали, скільки українців на захоплених територіях погодились взяти паспорт рф

Укрінформ
Прийняти російський паспорт погодилися менш ніж один відсоток дорослого населення тимчасово захоплених російськими загарбниками територій Херсонської та Запорізької областей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

За інформацією відомства, жителі тимчасово захоплених росією територій не сприймають ані російську паспортизацію, ані ідею проведення гібридного референдуму.

Читайте також: росія буде поповнювати військо за рахунок «паспортизованих» українців

Так, опитування показало, що брати участь у псевдореферендумах, організованих загарбницькою владою, українці відмовляються.

"Рішення окупантів провести референдум на ТОТ є абсолютно провальним, як і спроба паспортизувати місцеве населення. Попри всі силкування загарбників примусити мешканців цих регіонів взяти російський паспорт наважилось на це лише кілька тисяч громадян з окупованих Херсонської та Запорізької областей, тобто менше одного відсотка всього дорослого населення", – наголосили в Мінреінтеграції.

Читайте також: Загарбники змушені вкотре перенести псевдореферендум на Херсонщині

Як зауважили у відомстві, люди усвідомлюють, що втрат від цього псевдодокумента значно більше, ніж користі.

"Багато хто з громадян саме через насильницьку паспортизацію ухвалює рішення виїхати з ТОТ. І це найбільш правильно. Не береш до рук токсичний "документ” країни-агресора та їдеш на контрольовану урядом територію – рятуєш себе й Україну", – додали в міністерстві.

Читайте також: У черзі на фільтрацію для виїзду з Маріуполя - більш як 1 300 осіб

Як повідомляв Укрінформ, за даними першого заступника голови Херсонської обласної ради Юрія Соболевського, на тимчасово захоплених територіях Херсонської області російські загарбники змушені вкотре перенести терміни проведення "референдуму".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-