росія буде поповнювати військо за рахунок «паспортизованих» українців

росія буде поповнювати військо за рахунок «паспортизованих» українців

Укрінформ
У Міністерстві із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій закликають громадян пам’ятати, що паспорт рф, отриманий на тимчасово захоплених територіях, є квитком до ворожого війська.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба Мінреінтеграції, передає Укрінформ.

У відомстві з посиланням на Донецьку ОДА поінформували, що вже кілька місяців росіяни намагаються примусово проводити паспортизацію на тимчасово захоплених територіях.

«Їхня стратегічна мета – легалізувати свою тимчасову «владу» та підготувати ґрунт для проведення псевдореферендумів, а також внести до списків якомога більше українців, щоб насильно мобілізувати до свого війська. Усі громадяни працездатного віку, хто отримує паспорт рф, автоматично потрапляють до лав потенційних бійців окупаційної армії», - уточнили у відомстві.

В установі зазначають, що у росіян - величезні втрати на фронті – за даними МОУ, з 24 лютого вони вже перевищили 42 тисячі осіб.

Читайте також: Українців в окупації погрозами змушують отримувати російські паспорти - розвідка

«Тож, ворог насильницькою мобілізацією все частіше буде оновлювати своє військо за рахунок «паспортизованих» українців», - уточнюється у повідомленні.

Як повідомлялося, віцепрем’єрка Ірина Верещук заявила, що примусова паспортизація населення ТОТ – злочин міжнародного рівня і Україна вже готує позови до судів. Усі причетні до злочину понесуть відповідальність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-