Глава Запорізької ОВА каже, що в кожній лікарні області є препарати на випадок аварії на ЗАЕС

Глава Запорізької ОВА каже, що в кожній лікарні області є препарати на випадок аварії на ЗАЕС

Укрінформ
У Запорізькій області лікарні забезпечені на 120% препаратами, які слід вживати на випадок аварії на ЗАЕС.

Про це під час телемарафону новин сказав голова ЗОВА Олександр Старух, передає Укрінформ.

«Ліки є в кожній лікарні ще з 2019 року, в тридцятикілометровій зоні вони є скрізь. 120% від потреби. Наголошую, що фахівці вимагають їх вживання тільки по команді, якщо виникне аварійна ситуація. Нічого не треба скуповувати», - сказав Старух.

Він заявив, що ситуація на самій атомній станції наразі залишається складною, але не такою критичною, як була два дні тому, коли сталося знеструмлення. Наразі працюють п'ятий і шостий енергоблоки станції. Їх підключення трохи стабілізувало ситуацію, але вона все ще погана.

Рішення про необхідність проведення йодної профілактики визначається місцевими органами виконавчої влади у випадку фактичної радіаційної загрози. Профілактичне застосування йодиду калію заборонено. Йодна профілактика захищає лише від ураження радіоактивним йодом, інші фактори становитимуть загрозу здоров’ю.

Читайте також: Загарбники знову обстріляли майданчик ЗАЕС

Як повідомляв Укрінформ, держава закупила в необхідній кількості препарати для захисту щитовидної залози у разі аварії на атомній станції. Про це в ефірі телемарафону єдиних новин сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Запорізька атомна електростанція, найбільша атомна станція в Європі, з 4 березня захоплена російськими військовими, відтоді на майданчику станції загарбники розміщують військову техніку та боєприпаси, обстрілюють прилеглу територію.

Європейський Союз засуджує військову діяльність росії навколо Запорізької АЕС та закликає рф негайно передати контроль над станцією Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-