Загарбники знову обстріляли майданчик ЗАЕС

Загарбники знову обстріляли майданчик ЗАЕС

Укрінформ
Станом на 12:00 27 серпня, Запорізька АЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки. Окупанти обстріляли майданчик ЗАЕС.

Про це в Телеграмі повідомляє Енергоатом, передає Укрінформ.

"Протягом останньої доби російські військові вчергове обстрілювали майданчик ЗАЕС, пошкодження наразі з'ясовуються. Вчора два енергоблоки ЗАЕС після зупинення знову під‘єднані до мережі та виробляють електроенергію для потреб України. Зауважень до роботи обладнання та систем безпеки наразі немає", - йдеться у дописі.

В Енергоатомі зазначили, що через присутність на станції російських військових, їхньої зброї, техніки та вибухівки є серйозні ризики для безпечної роботи ЗАЕС. 

"Рашисти, готуючись до приїзду місії МАГАТЕ, посилили тиск на персонал ЗАЕС – задля нерозголошення ними свідчень про злочини окупантів на станції та використання її як військової бази", - додали у відомстві.

Внаслідок періодичних обстрілів пошкоджень зазнала інфраструктура станції, існують ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин, високою є і пожежна небезпека.

Український персонал станції продовжує працювати і докладати всіх зусиль для забезпечення ядерної та радіаційної безпеки, а також ліквідації наслідків пошкоджень.

Україна закликає світову спільноту невідкладно вжити заходів, щоб примусити росію звільнити ЗАЕС і передати електростанцію під контроль нашої держави заради безпеки всього світу.

Читайте також: росія вичікує момент для підключення ЗАЕС до своєї мережі — розвідка

Як повідомлялося, 25 серпня через пожежі на золовідвалах Запорізької ТЕС, розташованої поруч із Запорізькою АЕС, двічі відключалась остання (четверта) лінія зв’язку ЗАЕС із енергосистемою України – ПЛ-750 кВ ЗАЕС – «Дніпровська».

Окупанти захопили найбільшу в Європі станцію в ніч проти 4 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-