росія вичікує момент для підключення ЗАЕС до своєї мережі — розвідка

росія вичікує момент для підключення ЗАЕС до своєї мережі — розвідка

Укрінформ
росія провела всі підготовчі роботи і вичікує момент, щоб підключити ЗАЕС у свою мережу.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький, передає Укрінформ.

«Вони вже провели необхідні випробування, провели відповідні налаштування, відновили всі лінії передач, які йдуть від Запорізької атомної електростанції в напрямку Каховки і Мелітополя. І за нашими даними, наприкінці липня вони вже перевірили можливість під'єднання цієї системи до енергосистеми російської федерації. Зараз вони вичікують момент, проводять останні налаштування», - сказав Скібіцький.

Він додав, що росія в цьому питанні налаштована рішуче, насамперед під'єднання ЗАЕС до єдиної мережі росії необхідно для забезпечення електроенергією Криму. Це, за словами Скібіцького, планувалося ще в першій половині серпня.

Як наголосив представник ГУР, росія використовує територію біля станції для завдання ударів по підконтрольних територіях України.

Для росії військова техніка на території ЗАЕС - нагода проводити будь-які провокаційні дії на території як електростанції, так і в районі всього Енергодару.

Читайте також: росіяни катують працівників ЗАЕС, аби ті не сказали «зайвого» інспекторам МАГАТЕ - Енергоатом

Як повідомлялося, 25 серпня через пожежі на золовідвалах Запорізької ТЕС, розташованої поруч із Запорізькою АЕС, двічі відключалась остання (четверта) лінія зв’язку ЗАЕС із енергосистемою України – ПЛ-750 кВ ЗАЕС – «Дніпровська».

Окупанти захопили найбільшу в Європі станцію в ніч проти 4 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-