«Втомлені» мости на Херсонщині та ворожі обстріли шести областей – зведення ОВА

«Втомлені» мости на Херсонщині та ворожі обстріли шести областей – зведення ОВА

Укрінформ
російські війська за минулу добу завдали ударів по шістьох регіонах України, у Херсонській області українські захисники вкотре влучили по Антонівському та Каховському мостах, під контролем Збройних сил України також Дар’ївський міст.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 суботи, 27 серпня.

У Запорізькій області минулої доби пізно ввечері спрацювала система протиповітряної оборони – шість ракет упали поза межами селищ.

У Запоріжжі в ніч на 27 серпня та зранку зафіксовані гучні звуки вибухів. З боку захопленої Василівки російські війська атакували з реактивних систем залпового вогню населені пункти поблизу міста.

Рано вранці ворог завдав чергового удару по Запоріжжю та Запорізькому району. Атаки зазнали об’єкти інфраструктури в Шевченківському районі міста та поблизу обласного центру. Загалом зафіксовані 16 влучань. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

У Дніпропетровській області загарбники за ніч сім разів обстріляли Нікопольський район і тричі — Криворізький. У Нікополі пошкоджені 10 приватних будинків, навчальний центр та лінії електропередач. Без електрики залишилися майже п'ять тисяч родин.

У Марганецькій та Червоногригорівській громадах ворожими обстрілами пошкоджене житло, без постраждалих. У Криворізькому районі росіяни обстріляли Зеленодольську громаду. Зафіксоване влучання по дачному масиву та енергетичному підприємству, є руйнування. Без постраждалих.

У Харківській області вночі ворог обстріляв центр міста. Під ворожий удар потрапили Основʼянський і Київський райони. Влучання в землю, пошкоджені сусідні будинки. Постраждала жінка, від госпіталізації відмовилася.

За минулу добу російські війська обстріляли Чугуївський, Ізюмський, Богодухівський та Харківський райони.

У Луганській області за ніч ворог скоїв 23 артилерійські обстріли, зокрема, застосовував реактивні системи залпового вогню. Також здійснив три танкових наступи, завдав чотирьох ракетних ударів.

Читайте також: Загарбники на Луганщині не готуються до опалювального сезону - Гайдай

Атаки росіян відбиті від шістьох населених пунктів, розташованих на межі Луганської та Донецької областей. У районах ще шістьох міст і сіл працювала ворожа авіація.

У Донецькій області вночі загарбники обстріляли з артилерії Бахмут, унаслідок чого пожежею охопило щонайменше шість будинків. Поранений чоловік.

Також ворог завдав удару по Слов'янську. Влучання відбулося по території промислових керамічних складів. Зафіксовані також обстріли околиць Торецька.

За добу російські війська обстріляли міста Авдіївка, Бахмут, Миколаївка, Слов’янськ, Красногорівка, Торецьк, селище Нью-Йорк, села Відрадне, Нетайлове, Олександрівка й Максимільянівка.

Донецька область залишається без газу й частково без води та електрики. Обов'язкова евакуація населення триває. За добу по області — двоє загиблих, 12 поранених.

Читайте також: фсб ще до війни створила на Херсонщині агентурну мережу з правоохоронців - СБУ

У Миколаївській області тривають обстріли Широківської громади. Близько 04:00 та 05:00 ранку під ворожий вогонь потрапило село Широке. Влучання відбулися по сільськогосподарській будівлі домогосподарства та городах.

Орієнтовно о 04:30 ворожих обстрілів зазнав Миколаїв. Відомо про влучання на околицях міста. За попередніми даними, без жертв та постраждалих. Детальна інформація уточнюється.

Зранку загарбники обстріляли територію за межами села Поляна. Постраждалих немає. Під постійним вогнем залишається Березнегуватська громада.

У Херсонській області зафіксована низка гучних вибухів. Вкотре влучні удари Збройних сил України потрапили по Антонівському та Каховському мостах. Також під контролем українських військових Дар’ївський міст, який не придатний для використання.

На своїх пропагандистських засобах масової інформації загарбники оголосили про підготовку встановлення нової переправи через Антонівський міст.

Тривають бої у громадах, які межують із сусідніми регіонами. На вулицях Херсона місцеві жителі почали фіксувати російську техніку із позначкою V, натомість Z практично не видно.

Читайте також: Загарбники завезли до Мелітополя 10 хімлабораторій, аби рятувати генералів у разі аварії на ЗАЕС – мер

Відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Одеській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській, Сумській, Чернігівській, Київській та Житомирській областях.

Як повідомляв Укрінформ, на Південнобузькому напрямку українські захисники виявили та знешкодили розвідувальну групу російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-