Загарбники на Луганщині не готуються до опалювального сезону - Гайдай

Загарбники на Луганщині не готуються до опалювального сезону - Гайдай

Укрінформ
Людям на окупованих територіях житло та комунальну інфраструктуру ніхто не відновлює, осінь вони зустрічають без вікон.

Про це в Фейсбуці повідомив очільник Луганської області Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

«Звісно, що ніхто не перевіряє вцілілі і не відновлює зруйновані теплотраси. Не відремонтовані котельні. Окупаційна влада не готова навіть провести опресування системи опалення, не кажучи вже про повноцінну роботу циклу. Більш того, людям важко буде втримати в своїх оселях температуру, вищу за нуль. Бо в тисячах квартир вікна і стіни залишаються розбитими й досі», – зазначив Гайдай.

За його словами, деяким містянам пощастило і вони після черг у декілька тижнів отримали у якості компенсації будівельні матеріали, але немає кому залатати проломи в капітальних стінах. Немає розуміння, скільки витримають вікна, зашиті деревом чи фанерою.

Читайте також: росія посилила діяльність фсб на Луганщині через проблеми з примусовою мобілізацією – Гайдай

«У Рубіжному окупаційна влада відверто каже людям, що за проєктом в них вікна в багатоповерхівках – із дерев’яними рамами, тому тільки вони підлягають відновленню. У переважної більшості встановлені сучасні склопакети – їх замінюють тільки за власний кошт. Це реалії «руського миру» за п’ять днів до осені, коли температура повітря почне стрімко падати», – додав Гайдай.

Читайте також: Маріуполь досі частково без водопостачання - люди набирають воду з калюж

Як повідомлялось, 24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Основою їхньої тактики є тотальне винищення українських міст і селищ з допомогою артилерії та авіації. Зокрема, в Сєвєродонецьку знищено 90% житлового фонду, а Попасну вони геть відмовляються відновлювати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-