фсб ще до війни створила на Херсонщині агентурну мережу з правоохоронців - СБУ

фсб ще до війни створила на Херсонщині агентурну мережу з правоохоронців - СБУ

Фото
Укрінформ
СБУ повідомила про підозру кадровому співробітнику 5-ї служби фсб рф Віталію Королю, який створив у Херсонській області розгалужену агентурну мережу з місцевих правоохоронців.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

У липні 2021 року співробітники СБУ викрили цю мережу і затримали її учасників. Серед них був і чинний працівник обласного управління спецслужби.

Під час тривалого досудового розслідування були ідентифіковані та задокументовані злочини московського куратора цієї агентурної групи.

Співробітнику фсб, який створив агентурну мережу на Херсонщині, повідомили про підозру у шпигунстві / Фото: ssu.gov.ua

«Вона збирала таємну інформацію про мобілізаційне розгортання українських спецпідрозділів та алгоритми їхніх контрдиверсійних дій, зокрема на території Херсонського морського порту, результати тактико-спеціальних і командно-штабних навчань у регіоні», - ідеться в повідомленні.

Також мережа звітувала про суспільно-політичну обстановку в причорноморських районах України.

Зібрані відомості із грифами «Таємно» та «Цілком таємно» передавались куратору в росії через заздалегідь обумовлений електронний канал зашифрованого зв’язку.

Читайте також: фсб намагалася встановити «жучки» у кулуарах Ради

За оперативними даними, викритий співробітник фсб зараз бере участь у повномасштабній агресії проти України. Тривають комплексні заходи для встановлення його місцезнаходження і притягнення до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, колишнього посадовця управління забезпечення контролю Секретаріату Кабінету Міністрів, який передавав таємну інформацію представникам фсб росії, засудили до 12 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-