На Львівщині заблокували схему ввезення автівок під виглядом гумдопомоги

На Львівщині заблокували схему ввезення автівок під виглядом гумдопомоги

Укрінформ
У Львівській області правоохоронці заблокували схему ввезення автомобілів під виглядом гуманітарної допомоги, одному з учасників оборудки повідомлено про підозру.

Про це у Телеграмі повідомляє пресслужба Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України, передає Укрінформ.

«У ході досудового розслідування співробітники управління стратегічних розслідувань у Львівській області та слідчого управління обласної поліції встановили, що ділки через благодійну організацію завозили під виглядом гуманітарної допомоги транспортні засоби із нульовим розмитненням», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що замість відправляти їх за призначенням, фігуранти продавали автомобілі через оголошення в інтернеті.

Читайте також: Двох жителів Дніпра викрили у продажі гумдопомоги для військових на 850 тисяч

«Ділків викрили під час спроби продати чотири транспортні засоби за 17 700 тисяч доларів. За попередніми даними, за такою «схемою» зловмисники реалізували більше десятка «гуманітарних» авто», - поінформували у поліції.

Правоохоронці повідомили одному з фігурантів про підозру  за ч. 3 ст. 201-2 КК (Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги). Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу та оголошення підозр іншим учасникам злочинної схеми.

Читайте також: Поліція відкрила 320 справ про зловживання з гумдопомогою

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Львівська обласна прокуратура.

Як повідомляв Укрінформ, на Хмельниччині правоохоронці викрили схему незаконного продажу автомобілів та амуніції для військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-