Двох жителів Дніпра викрили у продажі гумдопомоги для військових на 850 тисяч

Двох жителів Дніпра викрили у продажі гумдопомоги для військових на 850 тисяч

Укрінформ
Правоохоронці викрили двох жителів Дніпра, які, за інформацією слідства, продали гуманітарної допомоги для військових на 850 тисяч гривень. 

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба Офісу генерального прокурора, передає Укрінформ.

«​За процесуального керівництва Лівобережної окружної прокуратури викрито та повідомлено про підозру двом жителям м. Дніпра за фактом незаконного використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України)», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, волонтери благодійного фонду налагодили механізм реалізації гуманітарної допомоги, отриманої від Польщі.

У ОГП заявили, що фігуранти систематично наживалися на продажі продуктів харчування і товарах особистої гігієни, ввезених для бійців ЗСУ на території Дніпра.

«Для зберігання гумдопомоги чоловіки орендували складські приміщення, а в подальшому продавали її. У ході розслідування злочину правоохоронцями задокументовано продаж гуманітарної допомоги – продуктів харчування на суму 850 тисяч гривень. Наразі обох затримано в порядку ст. 208 КПК України», - зазначається у повідомленні.

Читайте також: Під виглядом гуманітарки в Україну завезли смартфонів і брендового одягу на 70 мільйонів

Правоохоронці наразі вирішують питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Під час проведення обшуків за місцем мешкання, у авто та орендованих складах затриманих було виявлено та вилучено шість тонн продуктів харчування, засоби гігієни, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, майже 2 млн грн.

Як повідомлялося, у Чернівцях до суду передали справу щодо чоловіка, який налагодив незаконну схему отримання прибутку від продажу автомобілів з гуманітарної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-