На Херсонщині росіяни розстріляли подружжя фермерів

На Херсонщині росіяни розстріляли подружжя фермерів

Укрінформ
У селищі Архангельське Високопільської громади на Херсонщині військові рф розстріляли місцеве подружжя, правоохоронці розпочали кримінальне провадження за цим фактом.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у пресслужбі Херсонської обласної прокуратури.

«Херсонською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 ККУ)», - поінформували у пресслужбі.

За даними слідства, 23 серпня у смт Архангельське Високопільської громади Херсонської області військовослужбовці збройних сил рф розстріляли місцеве подружжя.

Читайте також: На Херсонщині військові рф викрали подружжя - поліція

Тіла загиблих знайшли у погребі на території їхнього домоволодіння.

Нині проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії, зазначили у прокуратурі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено слідчим Головного управління Нацполіції в Херсонській області.

За інформацією Центру прав людини ZMINA, тіла подружжя знайшли сусіди. Як зазначається, чоловік убитий пострілом у голову, а під його тілом лежала вбита дружина, накрита ковдрою.

За словами сусідів, подружжя Павленків займалося дрібним фермерством, до них щонайменше тричі вдиралися російські військові. Подружжю пропонувати виїхати на підконтрольну Україні територію, але вони не хотіли кидати господарство.

Як повідомлялося, у червні у селі Високопілля на Херсонщині російські військовослужбовці розстріляли у власному дворі подружжя Світлани та Сергія Ланевичів. Чоловік працював начальником управління праці та соціального захисту населення Високопільської районної держадміністрації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-