Делегація освітян Чехії відвідала Ірпінь і Гостомель

Делегація освітян Чехії відвідала Ірпінь і Гостомель

Укрінформ
Делегація освітян Чеської Республіки разом із міністром освіти і науки України Сергієм Шкарлетом відвідала постраждалі від російського вторгнення міста Ірпінь і Гостомель Київської області.

Як передає Укрінформ, про це очільник Міносвіти України повідомив у Телеграмі.

"Окупанти не припиняють атаки українських міст, гине цивільне населення, наші діти. Вони знищують освітню та наукову інфраструктуру. 2400 закладів освіти постраждали від бомбардувань та обстрілів, 269 з них зруйновано повністю. Міністр освіти, молоді та спорту Чеської Республіки Владімір Балаш сьогодні зміг на власні очі побачити наслідки найтяжчих злочинів і звірств російських військових, які ті вчиняють на українській землі", – зазначив Шкарлет.

Він наголосив, що, попри бажання росії знищити все українське, освітній процес в Україні розпочнеться, як завжди, 1 вересня. Водночас формат навчання залежатиме від безпекової ситуації.

За словами міністра, на сьогодні, крім відновлення закладів освіти, найбільша потреба є в підручниках, цифрових девайсах для освіти та шкільних автобусах, адже втрати матеріально-технічної бази значні.

"Українська освітньо-наукова система зіштовхнулася з величезною кількістю викликів, проте ми рішуче долаємо їх завдяки підтримці міжнародних партнерів, донорів та друзів", – підкреслив очільник Міносвіти.

Читайте також: Представники Чехії відвідали Бородянку, Бучу та Ірпінь – пообіцяли Київщині підтримку

Як повідомляв Укрінформ, Шкарлет звернувся до міністра освіти, молоді та спорту Чеської Республіки Владіміра Балаша з проханням розглянути можливість відкриття Українського освітнього хабу в Чехії.

Фото: Телеграм Сергія Шкарлета

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-