До російських сімей віддали вже понад 1000 дітей, вивезених із Маріуполя

До російських сімей віддали вже понад 1000 дітей, вивезених із Маріуполя

Укрінформ
Вже понад 1000 українських дітей, яких рф вивезла, викрала з Маріуполя, загарбники передали в російські сім’ї, і цей процес триває.

Про це повідомив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ. Він оприлюднив скан інтернет-сторінки офіційного органу опіки Краснодарського краю рф - «Управления по вопросам семьи и детства».

«Сьогодні офіційні органи опіки Краснодарського краю зізнались, що незаконно утримують та пропонують до усиновлення 300 дітей з Маріуполя. А вже понад 1000 українських дітей-маріупольців з початку окупації Маріуполя вже передали в російські сім’ї по різних куточках необільшовицької імперії», - написав Андрющенко.

Читайте також: У Маріуполі збираються будувати «бетонні курники» для військових рф та колаборантів

На його думку, найбільший злочин росії в Маріуполі - це навіть не прицільне бомбардування Драматичного театру, а оце викрадання українських дітей - маріупольців, яких приписано до дітей-сиріт, без з’ясування реального статусу, без права опинитись у рідних сім’ях і без права на Батьківщину.

«росія вбиває, краде і знищує українців без жалю. Лють. Просто лють», - наголосив радник мера.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів: розбиті школи, дитсадки, лікарні, житлові будинки.

Читайте також: У Маріуполі російські пропагандисти знімають постановочні сюжети перед розбомбленим драмтеатром

Маріуполь наразі без нормального постачання електрики, води, газу. З початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тис. були депортовані в росію і на тимчасово захоплені території Донецької області.

Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних захворювань. Лікарів у місті недостатньо.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя і створюють картинку «відновлення життя міста».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-