Судитимуть російського військового, який імітував страту цивільних у Гостомелі

Судитимуть російського військового, який імітував страту цивільних у Гостомелі

Укрінформ
Перед судом постане військовослужбовець збройних сил російської федерації, який утримував жителів селища Гостомель Київської області в підвалі та імітував їх страту.

Як передає Укрінформ, про це Київська обласна прокуратура повідомляє в Телеграмі.

"За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт в порядку спеціального досудового розслідування стосовно військовослужбовця зведеного підрозділу управління росгвардії в Кемеровській області збройних сил рф за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України)", – ідеться в повідомленні.

Встановлено, що в березні під час захоплення Гостомеля підозрюваний разом з іншими військовими рф, особи яких станом на цей час не ідентифіковані, проводили незаконні обшуки будівель. Загарбники вибивали двері, розбивали вікна та шукали військовослужбовців Збройних сил України і співробітників правоохоронних органів.

В одному з будинків зловмисники погрожували мирним жителям зброєю та змусили їх повністю роздягнутися. У подальшому людей без їжі та води утримували в підвалі, били прикладами по ребрах і ногах, погрожуючи зброєю, імітували страту.

Проводячи так звані фільтраційні заходи, російські військові також перевіряли документи й відбирали в цивільних осіб мобільні телефони.

Читайте також: Зрадник склав для росіян план наступу на Хмельницький, йому «світить» довічне

Як повідомляв Укрінформ, Державне бюро розслідувань повідомило про підозру військовослужбовцям російської федерації, які тероризували цивільне населення в селищах Бородянка та Макарів Київської області.

Фото: Телеграм Київської обласної прокуратури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-