Гусятинська громада на Тернопільщині розвиває співпрацю з німецьким муніципалітетом Барут

Гусятинська громада на Тернопільщині розвиває співпрацю з німецьким муніципалітетом Барут

Фото
Укрінформ
Гусятинська громада Тернопільської області розвиває співпрацю з німецьким муніципалітетом Барут.

Про це Укрінформу повідомили у регіональному офісі «U-LEAD з Європою» у Тернопільській області.

У межах співпраці Гусятинську громаду відвідали бургомістр міста Барут Петер Ільк та представники німецької громади – начальник муніципальної інспекції Матіас Юрікета, координатор зі співпраці з Україною Петро Товарницький.

З представниками німецького муніципалітету зустрілися Гусятинський селищний голова Степан Карпо та його заступники. Керівники муніципалітетів підписали Меморандум про наміри щодо співпраці.

Читайте також: В Україні презентували чатбот для старост громад, створений за підтримки U-LEAD

На зустрічі обговорювалися плани щодо майбутньої взаємодії Гусятинської громади та громади міста Барут. Співрозмовники наголосили на потребах внутрішньо переміщених осіб, які тимчасово проживають на території Гусятинської територіальної громади, та військовослужбовців.

У Гусятинській громаді повідомили, що від початку повномасштабної російської агресії бургомістр і німецька громада організовують надання необхідної допомоги для українських військових, підрозділів МНС, медичних закладів та деокупованих міст.

«Сьогодні ми всі єдині у цій боротьбі проти окупантів української землі, щиро дякуємо за розуміння, підтримку, допомогу та надіємося на плідну співпрацю», - сказав селищний голова Степан Карпо.

Читайте також: Громади мають заохочувати переселенців розпочинати власні справи - U-LEAD

За словами керівниці регіонального офісу U-LEAD у Тернопільській області Наталії Онищук, важливо, що громади у такий складний час розвивають співпрацю з міжнародними партнерами. Такі партнерства у майбутньому можуть допомогти громадам залучати нові ресурси для розвитку та запозичувати досвід кращих практик управління муніципалітетом.

Як повідомлялося, Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-