Бюст леніну та піонерські краватки - як «порядкують» загарбники у Вовчанську

Бюст леніну та піонерські краватки - як «порядкують» загарбники у Вовчанську

Фото
Укрінформ
У захопленому місті Вовчанськ на Харківщині загарбники встановили бюст леніну і хочуть пов'язати першокласникам червоні краватки 1 вересня.

Про це повідомляється на сторінках незаконної «влади» в соціальних мережах, передає Укрінформ.

Зазначається, що у Вовчанському ліцеї №1 з ініціативи російської партії «єдина росія» встановили бюст володимиру леніну, а 62 першокласників, які мають піти в школи з російською програмою, будуть 1 вересня у червоних краватках.

Також так звана «тимчасова адміністрація Вовчанського району» заявила, що від 1 вересня в навчальних закладах діятиме п’ятибальна система оцінювання, уроки російської мови займатимуть не менше 180 хвилин на тиждень, замість «Історії України» викладатиметься «Історія російської федерації», українська література викладатиметься російською у складі предмета «Зарубіжна література», а також буде введено предмет «російська творчість», на якому викладатиметься російська література.

Читайте також: Двох заступників мера Вовчанська на Харківщині підозрюють у держзраді

Як повідомлялося, місто Вовчанськ і довколишні населені пункти (колишній Вовчанський, нині – Чугуївський район) були захоплені військами рф у перші дні повномасштабного вторгнення. Згодом, на початку травня, ЗСУ відбили низку сіл і селищ, зокрема Старий Салтів.

Законного міського голову Вовчанська Анатолія Степанця, ймовірно, викрадали. На інформаційних ресурсах окупантів було поширене відео з ним: змученого посадовця змушували сказати «слава росії». Згодом стало відомо, що його відпустили, але в нього проблеми зі здоров’ям.

Читайте також: На Харківщині загарбники змушують підприємців купувати «дозвіл» на свою діяльність

Однак 3 червня Степанець, за даними прокуратури області, у захопленому Куп’янську брав участь у засіданні колаборантів, де створили «тимчасову цивільну адміністрацію Харківської області», тобто тих територій, які російські загарбники зайняли в результаті повномасштабного вторгнення. Правоохоронці повідомили, що Степанцю заочно оголошено підозру в держзраді.

Певний час у Вовчанську загарбникам активно допомагав кримінальний авторитет Дмитро Чигринов на прізвисько «Чиж», якого призначили «мером». Однак згодом військові рф відправили колаборанта у концтабір, утворений на території громади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-