На Харківщині загарбники змушують підприємців купувати «дозвіл» на свою діяльність

На Харківщині загарбники змушують підприємців купувати «дозвіл» на свою діяльність

Укрінформ
На Харківщині загарбники вимагають від підприємців купувати «дозвіл» на свою діяльність за 30 тис. рублів, за ним потрібно їхати в тимчасово захоплене місто Куп’янськ.

Про це повідомила в Телеграмі Борівська селищна рада, передає Укрінформ.

«Окупаційна влада вирішила налагодити діалог з жителями і проводити щотижневі зустрічі. Основний меседж, який намагалася донести «влада» в особі колаборантів Сергія Агаркова та Ігоря Познанського, - необхідність місцевим підприємцям терміново оформити дозвіл (патент) на ведення своєї діяльності. Придбати його можна в Куп’янську за 30 тисяч рублів», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що бажаючих платити за «дозвіл» невідомо кому і невідомо за що вкрай мало, тому окупанти вдаються до тиску на підприємців.

За даними селищної ради, на зустрічі з самопроголошеними керівниками громади мешканці, своєю чергою, ставили запитання стосовно соціально-побутових проблем.

«Після численних спроб домогтися конкретної відповіді замість абстрактних обіцянок присутні мешканці громади висловили своє невдоволення, а частина зі словами «голодранці ви!» залишила місце зібрання», - зазначили в селищній раді.

Читайте також: росіяни посилюють тиск на місцеве населення на захоплених територіях – розвідка

Зазначається, що серед відчутних результатів діяльності окупаційної влади на Борівщині – перефарбування в синьо-червоно-білі кольори електричних стовпів, стел на в’їздах в населені пункти та інших вуличних об’єктів; розміщення плакатів «Мы с россией – один народ» та одноразова виплата по 10 тисяч рублів певним категоріям громадян в обмін на їхні персональні дані з фото.

Як повідомлялося, за даними Харківської ОВА, третина області тимчасово захоплена військами рф. Найскладнішою є ситуація в місті Ізюм, де через значні руйнування інфраструктури не надаються комунальні послуги. В Балаклії ворожі війська намагаються унеможливити пересування людей та скоротити їхнє спілкування між собою, бо невдоволення загарбницьким режимом тільки зростає. У Вовчанську на території одного з промислових підприємств загарбники влаштували концтабір.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-