У лікарнях Маріуполя кожен п’ятий пацієнт стаціонару лежить у коридорі

У лікарнях Маріуполя кожен п’ятий пацієнт стаціонару лежить у коридорі

Відео
Укрінформ
У стаціонарах лікарень Маріуполя через нестачу місць майже 20% хворих вимушені розміщуватися в коридорі.

Про це у Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко та опублікував відповідно відео з лікарні, передає Укрінформ.

«Об’єктивна реальність на прикладі лікарні №2 (основної лікарні Маріуполя): всього станом на понеділок пацієнтів у стаціонарі - 340. З них розміщені в коридорі 67 пацієнтів або 19,7%. Тобто кожен п’ятий пацієнт розміщується в коридорі (в лікарні швидкої допомоги ситуація ще гірша)», - написав Андрющенко.

Він також зазначив, що пацієнтів обслуговує 11 лікарів, які прибули з росії. Тобто один лікар на 30 пацієнтів без урахування амбулаторного лікування.

Читайте також: Через нестачу ліків у Маріуполі людям ампутують кінцівки за незначних поранень

«Ситуація з інсуліном настільки важка, що навіть ТГ-канали окупантів почали збирати пожертви на його закупівлю (правда, безуспішно, бо росіяни ж своїх не кидають, так?)», - додав радник мера.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь наразі без нормального постачання електрики, води, газу. З початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тисяч. мирних жителів. Понад 50 тисяч були депортовані в росію і на тимчасово захоплені території Донецької області.

Читайте також: росіяни заборонили вчителям виїзд із Маріуполя

Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних захворювань.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя і створюють картинку «відновлення життя міста».

Фото: Маріупольська міськрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-