Найбільше випадків колабораціонізму поліція зареєструвала на Луганщині – МВС

Найбільше випадків колабораціонізму поліція зареєструвала на Луганщині – МВС

Укрінформ
Найбільше випадків щодо колабораційної діяльності у ЄРДР слідчі поліції зареєстрували у Луганській області – 174.

Про це під час брифінгу в Укрінформі заявила речниця МВС Альона Матвєєва, передає Укрінформ.

«Трохи статистики по областях саме по колабораційній діяльності. Найбільше зареєстровано до ЄРДР за статтею 111-1 ККУ слідчими підрозділами у Луганській області – 174 випадки, Херсонській – 140, м. Києві – 118, Донецькій – 106, Київській – 84, Житомирській – 73, Сумській – 66, Запорізькій – 64», - поінформувала вона.

Зокрема, Матвєєва розповіла про декілька фактів колабораційної діяльності, які зафіксували правоохоронці.

Так, слідчі Головного слідчого управління Нацполіції України (НПУ) повідомили про підозру двом чоловікам, які під час захоплення території Київщини почали співпрацювати із росіянами.

За інформацією слідства, ці особи отримували гумдопомогу від рф і поширювали її серед місцевого населення.

Також ці чоловіки передали росіянам документи з сільради, повідомляли росіянам інформацію про військових, які брали участь у АТО і в ООС, інформацію про стратегічні об’єкти інфраструктури у Бучанському районі Київської області, уточнила речниця МВС.

В іншому випадку слідчі поліції заочно повідомили про підозру чоловіку, який, діючи умисно, за попередньою змовою групою осіб, з метою сприяння діяльності влади рф, добровільно погодився зайняти посаду виконуючого обов’язки начальника так званої «народної поліції міста Бердянська» Запорізької області.

Читайте також: СБУ оголосила підозру зраднику, який відкрив центр видачі паспортів рф у Бердянську

«Також слідчими було повідомлено про підозру двом керівникам приватних підприємств. Вони співпрацювали з організаціями, які або зареєстровані у рф, або знаходяться на території рф чи на території «днр» і, відповідно, отримували прибуток від цих організацій та сплачували податки до рф. Ця сума нараховувала більше 1 млн російських рублів», - заявила Матвєєва.

У свою чергу вона зазначила, що слідчий поліції також заочно повідомив про підозру українці, яка на території тимчасово захопленого міста Нова Каховка добровільно погодилася працювати у незаконно створеному відділку поліції.

«Ще один випадок був внесений у ЄРДР – щодо того, що на тимчасово окупованій території Херсонської області жінка почала співпрацювати з окупантами і погодилася стати адміністратором так званого ТРК «Таврія». До окупації це був телеканал «UA: Херсон», - зазначила вона.

Як повідомлялося, у ОГП поінформували, що правоохоронці відкрили кримінальну справу за фактом колабораціонізму відносно українців, які допомагають росіянам організовувати так званий «референдум» на території тимчасово захопленої частини Запорізької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-