СБУ оголосила підозру зраднику, який відкрив центр видачі паспортів рф у Бердянську

СБУ оголосила підозру зраднику, який відкрив центр видачі паспортів рф у Бердянську

Укрінформ
СБУ оголосила підозру зраднику, який добровільно погодився стати виконуючим обов’язки першого заступника начальника окупаційної структури "мвд рф у Бердянську".

Про це в Телеграмі повідомляє Запорізька ОВА, передає Укрінформ.

“Слідчі спецслужби встановили, що мешканець Макіївки ще у 2014 році зрадив присязі народу України, перейшовши на бік окупантів. Псевдопідполковник до свого призначення працював в одній з виправних колоній тимчасово окупованої Донеччини. За "віддану працю" був призначений на посаду молодшого радника юстиції "генеральної прокуратури днр", звідки "з почестями" відправлений на пенсію”, - йдеться у дописі.

Як зазначається, через кадровий голод у тимчасово захопленому Бердянську, окупаційна влада призначила його на посаду.

За завданнями загарбників фігурант виконує завдання з придушення опору та залякування мешканців Бердянська шляхом масових репресій, переслідувань і незаконних затримань. Окрім того, він особисто відкрив центр видачі паспортів рф.

Читайте також: СБУ оголосила підозру колаборантці, яка погодилася стати «заступницею мера Бердянська»

"Використовуючи досвід попередньої праці в "аZVабажденной республике" його підлеглими застосовується до потерпілих психологічний тиск, насильство та погрози вбивства. Також за наказом колаборанта здійснюється робота з вербування "однодумців", - зазначили в ОВА.

Слідчі СБУ кваліфікували дії колаборанта за ч. 7 ст. 111-1 КК  (Добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території).

Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-