Вісьмом росіянам, які грабували будинки у Бучанському районі, повідомили про підозру

Вісьмом росіянам, які грабували будинки у Бучанському районі, повідомили про підозру

Укрінформ
Слідчі Національної поліції повідомили про підозру восьми російським військовим, які розграбовували будинки місцевих жителів у Бучанському районі Київській області. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція України.

Зазначається, що правоохоронці встановили причетність іще восьми військовослужбовців збройних сил російської федерації до порушень законів та звичаїв війни.

Зокрема йдеться про розграбування цінностей цивільного населення Бучанської міської територіальної громади Київської області.

“У ході слідчо-розшукових заходів правоохоронці задокументували злочинну діяльність військовослужбовців військової частини № 6720 росгвардії країни-агресора. З 24 лютого по 31 березня, діючи умисно, всупереч порядку додержання законів та звичаїв війни, визначених міжнародними конвенціями, російські воєнні злочинці розграбовували приватне майно місцевого населення. При цьому відібране майно не могло бути використано у військових цілях, відтак окупанти обкрадали людей виключно з метою особистої наживи”, - йдеться у повідомленні.

Об’єктами заволодіння восьми військових рф та їхніх поплічників були предмети загального вжитку – від спідньої білизни та одягу до побутової техніки та речей, які вони з території білоруського міста Мозир пересилали своїм родичам поштою.

Загалом на даний час у вказаному провадженні, відкритому за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни), повідомили про підозру вже 18 мародерам у російській військовій формі. Раніше було повідомлено про підозру 10 росіянам, їх оголошено в міжнародний розшук та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: Катував підлітка на Київщині: СБУ повідомила про підозру поплічнику Кадирова

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні співробітники Служби безпеки України повідомили про підозру росіянину, старшому лейтенанту зс рф Антону Струєву, який наказував розстрілювати цивільних у Броварському районі на Київщині.

Фото: www.npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-