Зворотня депортація: із Пскова до Маріуполя повертають українців

Зворотня депортація: із Пскова до Маріуполя повертають українців

Відео
Укрінформ
У рф проводять зворотню депортацію: із Пскова повертають до Маріуполя українців, бо вони стали проблемою для місцевої влади.

Про це у Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Перший факт зворотної депортації з росії. З російського Пскова, де маріупольці стали проблемою для місцевої влади, їх повертають додому. В суботу 60 маріупольців «добровільно» завантажили у два причіпних вагони та відправили до Ростову-на-Дону. Де їх зустрінуть органи «днр» та відвезуть додому», - написав Андрющенко.

Він зазначив, що більшість з цих людей немає вцілілого житла в місті й змушена буде жити на вулиці, або вламуватись в квартири інших маріупольців, які в евакуації.

«Чудовий реальний приклад «турботи» росії та її здатності. Сучасна росія навіть депортацію не здатна організувати, як би цинічно не звучала правда», - підкреслив радник мера.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Читайте також: Пропонують роботу і вивозять на фронт: у Маріуполі триває прихована «мобілізація»

Маріуполь наразі без нормального постачання електрики, води, газу. З початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тис. були депортовані в росію і на тимчасово захоплені території Донецької області.

Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних захворювань.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя і створюють картинку «відновлення життя міста».

Фото: Петро Андрющенко / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-