На Харківщині служить нацгвардієць із механічним серцевим клапаном

На Харківщині служить нацгвардієць із механічним серцевим клапаном

Укрінформ
У Нацгвардії на Харківщині служить 23-річний боєць із механічним серцевим клапаном, який попри «білий» військовий квиток захищає Батьківщину.

Про це повідомляє в Фейсбуці Східне оперативно-територіальне об'єднання Національної гвардії України, передає Укрінформ.

«Харків’янину Максиму 23 роки. Імплантація аортального клапана була єдиною можливістю врятувати життя хлопцю, адже з дитинства він мав вроджену ваду серця. В 17 років кардіохірурги провели Максу надскладну операцію, замінивши аортальний клапан на металевий протез, сьогодні він боронить Харківщину в лавах Національної гвардії України», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після операції, яка проводиться в умовах штучного кровообігу (тобто на зупиненому серці), хлопець почав жити повноцінним життям: займався у тренажерному залі, захоплювався кікбоксингом та рукопашним боєм, подорожував, а впродовж останніх 1,5 року жив та працював у Європі.

Читайте також: За необхідності жителів Харківщини вивезуть, але наразі про загальну евакуацію не йдеться – ОВА

«Напередодні повномасштабного вторгнення я повернувся в Україну. 24 лютого я прокинувся від вибухів вдома у Харкові. Сказав рідним, що почалася війна. Я обіцяв їх захищати і маю стримати свою обіцянку. Рюкзак в мене вже був зібраний. Я маю так званий «білий» військовий квиток через серце і непридатний на військову службу ані в мирний, ані у воєнний час. Далі я пішов у центр соціальної підтримки та комплектування, мені сказали: «Куди ти йдеш? Ти ж непридатний». Але я наполегливий: прийшов на наступний день, і мене взяли. Далі я опинився у частині Нацгвардії», – розповів Макс.

У НГУ наголосили, що в складі підрозділу Максим перебуває на одному з найгарячіших напрямків на Харківщини.

Читайте також: На Харківщині з початку вторгнення рф пошкоджені майже 4,2 тисячі будинків

«Найстрашніше було в момент, коли на нас рухалася колона танків. У такі моменти не буває страшно тільки божевільним. Я проходжу службу у підрозділі з такими само добровольцями як я. Ми відрізняємося від противника тим, що маємо мотивацію. Нами керує любов до країни і ми віримо, що над Харківщиною буде впевнено майоріти український стяг», – зазначає гвардієць.

Як повідомлялося, на півночі Харківщини за допомогою аеророзвідки НГУ знищили складросійських боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-