За необхідності жителів Харківщини вивезуть, але наразі про загальну евакуацію не йдеться – ОВА

За необхідності жителів Харківщини вивезуть, але наразі про загальну евакуацію не йдеться – ОВА

Укрінформ
Обласна влада Харківщини має плани з вивезення жителів у разі необхідності, але зараз про загальну евакуацію з області не йдеться.

Про це в ефірі національного телемарафону сказав начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

"Евакуацію з тимчасово захоплених територій проводимо щотижня, у нас виходить приблизно одна тисяча людей (за раз - ред.). Щодо можливої примусової евакуації - наголошую, що наразі про це не йдеться щодо Харкова і частини області, які підконтрольні нашим військам", - зазначив Синєгубов.

За його словами, обласна влада усвідомлює, що наближається опалювальний сезон, а ворог навмисне б'є по критичній інфраструктурі, зокрема, Харкова і Чугуєва. Тому заходи з евакуації розглядаються як один з можливих варіантів розвитку подій. На цей випадок розроблено детальні плани, визначені місця, куди можна буде вивезти жителів області. Переговори ведуться і з міжнародними партнерами, зокрема, щодо розміщення евакуйованих у Польщі.

Читайте також: Обов'язкова евакуація передбачає безкоштовне житло для переселенців - Верещук

Він наголосив, що зараз проводиться евакуація з тимчасово захоплених росіянами населених пунктів Харківщини. Також напередодні відбулася зустріч з віцепрем’єр-міністром – міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Іриною Верещук та волонтерами, на якій обговорили доставку найнеобхідніших медикаментів - інсулінів, ліків для важкохворих - на ТОТ Куп'янського, Ізюмського, Вовчанського напрямків.

Читайте також: Із окупованих територій від початку серпня виїхали понад 12 тисяч людей

Як повідомляв Укрінформ, ворог кожної доби обстрілює Харків і область із усіх видів озброєння, включаючи крилаті ракети. Загалом на Харківщині внаслідок російських обстрілів і ракетних ударів зруйновано чи пошкоджено вже понад 280 об’єктів житлово-комунального господарства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-