На Хмельниччині затримали організатора схеми продажу гумдопомоги для армії

На Хмельниччині затримали організатора схеми продажу гумдопомоги для армії

Фото
Укрінформ
Хмельницькі правоохоронці затримали організатора схеми продажу гуманітарної допомоги для Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це Національна поліція повідомляє у Телеграмі.

"Фігурант під виглядом гуманітарної допомоги для потреб армії завозив військову амуніцію, інші речі першої необхідності й транспортні засоби з нульовим розмитненням, але замість відправки на фронт продав", - ідеться у повідомленні.

12 серпня оперативники та слідчі затримали організатора під час продажу двох автомобілів за 3 600 доларів. Також він отримав завдаток для придбання партії автомобілів на 280 тис. грн. Раніше був задокументований продаж фігурантом бронежилетів 5-го класу з підсумками. Проте, відповідно до висновку експертного дослідження, заявлений клас не відповідає технічним вимогам.

Читайте також: У Києві підприємця підозрюють у продажі гуманітарної допомоги на 500 тисяч гривень

"Наразі відомо про завезення під виглядом гумдопомоги та продаж шести автівок на 12 000 доларів", - зазначили у Нацполіції.

Кримінальне провадження розслідується за ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, у Тернопільській області правоохоронці повідомили про підозру псевдоволонтеру у продажі бронежилетів, ввезених як гуманітарна допомога.

Читайте також: Рада криміналізувала «продаж» гуманітарної допомоги - порушникам загрожує до 7 років тюрми

За даними слідства, підозрюваний спільно з іншими особами ввозив в Україну бронежилети та іншу амуніцію, кошти на які збирали у США. Амуніція в’їжджала в Україну як гуманітарна допомога, але псевдоволонтер їх продавав. Під час реалізації 49 бронежилетів за 620 тис. грн підозрюваного викрили правоохоронці. Вилучена амуніція буде передана на потреби Збройних сил України.

Фото: Національна поліція 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-