Військові, колаборанти, працівники «росатома»: ГУР просить енергодарців надавати інформацію

Військові, колаборанти, працівники «росатома»: ГУР просить енергодарців надавати інформацію

Укрінформ
Розвідка просить мешканців Енергодара Запорізької області повідомляти про місця проживання працівників "росатома" та пересування російських військ.

Відповідне звернення розміщене на сторінці відомства у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Шановні мешканці міста Енергодар та прилеглих територій! Терміново просимо повідомити нам: точне розташування пунктів дислокації та адреси проживання окупаційних військ (бажане геоприв’язування з координатами), місця проживання керівного складу окупаційних військ (бажане геоприв’язування з координатами), місця розташування та маршрути пересування військової техніки", - йдеться у ньому.

Також розвідку цікавлять точні дані про місцевих колаборантів, які перейшли на бік ворога (адреса проживання та знаходження, геоприв’язування з координатами, ПІБ, посади та місце праці до 24 лютого 2022 року та посади, займані зараз), і про осіб, які “співчувають” окупантам та інших прибічників окупаційної влади.

При цьому особливу увагу просять звернути на працівників “росатома”, інших службовців та фахівців з рф. Зокрема, у ГУР закликали повідомляти їхні посади, ПІБ, адреси місць роботи та проживання, а також номери та марки транспортних засобів, якими вони пересуваються, і маршрути пересування.

Читайте також: Через постійні обстріли Енергодара та ЗАЕС зросла кількість людей, які хочуть евакуюватись

Крім того, наголосили в Головному управлінні розвідки МО, отримання російського паспорта дає підстави зарахувати особу до колаборантів та пособників агресора.

Як повідомляв Укрінформ, 11 серпня ворог продовжив обстріли найбільшої в Україні та у Європі Запорізької АЕС. Зокрема, було зафіксовано п’ять влучань поблизу дільниці зварювання та сховища джерел випромінювання. Ще п’ять сталися в районі пожежної частини, розташованої неподалік від ЗАЕС.

Через постійні обстріли Енергодара та ЗАЕС, які здійснюють окупанти, зросла кількість бажаючих виїхати з міста, серед них і працівники атомної станції.

Рада Безпеки ООН 11 серпня розглянула питання безпеки Запорізької АЕС у зв’язку з російським вторгненням в Україну та посиленням бойових дій на півдні країни. Розгляд питання ініціювала рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-