На Сумщині 20-кілометрова прикордонна смуга повністю замінована - МВС

На Сумщині 20-кілометрова прикордонна смуга повністю замінована - МВС

Укрінформ
Сумська область залишається найбільш замінованою з деокупованих регіонів, а 20-кілометрова смуга вздовж державного кордону тут повністю небезпечна.

Про це в ефірі спільного телемарафону сказав міністр внутрішніх справ Денис Монастирський під час візиту на Сумщину, передає кореспондент Укрінформу.

«Сумщина має понад 500 кілометрів державного кордону з ворогом. Тут постійно відбуваються обстріли з території держави-терориста. Сумщина найбільше з деокупованих територій залишається замінованою - понад 47% її території було заміновано. Зараз це острівці, які ще залишаються небезпечними, є велика лісиста місцевість, куди не можна заходити, і також 20-кілометрова відстань від державного кордону повністю залишається замінованою», - сказав Монастирський.

Він наголосив, що це через те, що на деякі прикордонні території рятувальники навіть не можуть підійти. Зокрема по Сумщині росіяни випустили за день близько 200 мін, а найбільш небезпечними є так звані повторні обстріли.

Читайте також: росіяни під час обстрілу пошкодили газопровід на Сумщині

«У нас було багато поранених, є, на жаль, загиблі рятувальники, які постраждали якраз під час повторних обстрілів. Це відбувається таким чином: йде обстріл, на місце виїжджають протягом 5-10 хвилин рятувальники, починають рятівні роботи, адже дуже важливо в перші хвилини витягти тих, хто знаходиться під завалами. А десь за 30 хвилин іде повторний обстріл, який накриває вже працівників поліції та рятувальних служб, які знаходяться на місці», - пояснив міністр.

Також він ознайомився з розмінуванням водних об’єктів.

«Сьогодні ми дивились, як розміновується водний простір нашими рятувальниками. Наприклад, ставок під Сумами - працювали 2 тижні і сотні снарядів було піднято з дна. Це говорить про те, що ще дуже багато роботи чекає на наших рятувальників. І я для себе побачив однозначно, що треба збільшувати кількість піротехніків і техніки для розмінування України», - підсумував Монастирський.

Читайте також: У МВС кажуть, що білорусь може надати «добровольців», які воюватимуть у складі армії рф

Як повідомлялося, контроль за обігом вогнепальної зброї у державі є одним із пріоритетних напрямів діяльності Міністерства внутрішніх справ України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-