На Хмельниччині стартував туристичний проєкт «AmaDOCa»

На Хмельниччині стартував туристичний проєкт «AmaDOCa»

Відео
Укрінформ
У Городоцькій територіальній громаді на Хмельниччині стартував туристичний проєкт «AmaDOCa», що має на меті показати історичні та археологічні об’єкти, місцеві промисли, крафтову продукцію.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів ініціатор проєкту, заступник начальника відділу культури, національностей, релігій та туризму Городоцької міської ради Сергій Щур.

«AmaDOCa» – це туристичний проєкт, що має на меті закласти основи брендування Городоцької громади, яке ми планували розпочати цього року. Таке брендування ми вирішили зробити довкола озера чи болота Амадока. За фахом я історик, тому хочу в проєкті показати історію в легкому, популярному вигляді без академічності. Під брендом Амадока прагнемо розповісти про історичні та археологічні об’єкти, місцеві промисли, крафтову продукцію», - зазначив Щур.

За його словами, у межах проєкту планують зняти близько 20 відео. Кожна серія буде пов’язана із річкою, що протікає територією Городоцької громади, оскільки вважається, що багато річок витікали саме з озера Амадока.

Уже вийшла перша серія в межах проєкту «AmaDOCa». У відео розповідається про млини на річці Чорноводка.

«У цьому проєкті мені допомагає історик Юрій Коваль. Поки ми обираємо об’єкти недалеко від Городка, куди можна дістатися велосипедом або автомобілем. Орієнтуємося на те, аби в мирний час економіка громади розвивалася завдяки туристичному бізнесу», - додав Щур.

Читайте також: У Гуляйполі ворог обстріляв паровий млин, якому понад 100 років

Амадока – це гіпотетичне озеро чи болото на межі Поділля та Волині. Вперше про нього згадував Геродот, і впродовж кількох століть його відтворювали на мапах середньовічні картографами, аж до раптового і цілковитого зникнення Амадоки.

Фото: ua-travels.livejournal.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-